Kulturkalas i Göteborg

Bild på Göteborgs kulturkalas logotyp som består av flera olika bokstäver i olika typsnitt och färger

Nu är det kulturkalaset i Göteborg. Vi på FunkTek har under veckan sett en konsert med hiphopbandet Enheten som spelade i ett stort tält i Bältesspännarparken. Enheten blandar tunga beats med poesi där texterna handlar om en vision av en bättre värld utan orättvisor och särbehandling. Vi har lärt känna bandets medlemmar, Princeverner, Broder Ord och Robert One från den dagliga verksamheten Grunden Media.

Bild på bandet Enheten som står bakom ett mixerbord och sjunger. Det är tre personer på bilden och de håller minkar i händerna. Bilden är svartvit

 

Vi har också besökt partiet Normaldemokraterna och testat på CP parkour. Enligt Wikipedia på internet är sporten är Parkour en träningsmetod där man har gaturummet som en hinderbana.  Genom olika akrobatiska tekniker försöker man komma över dessa hinder. Man måste vara stark både när det gäller mentalt och i styrka.

Denna beskrivning skulle lika gärna skulle kunna appliceras på vardagen för dem som lever med en funktionsvariation. Därför har Normaldemokraterna  under kulturkalaset uppmärksammat detta och låtit folk testa ”CP-Parkour”. Världens största extremsport med över en miljon mer eller mindre ofrivillga utövare bara i Sverige.

Här nedan kan du se hur det gick för Lilian i Funktek när hon testade en hinderbana i rullstol.

Funktek testar CP-parcour from FunkTek on Vimeo.

 

Tillbaka till bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>