Stadsvandringar

STADSVANDRING 3 from FunkTek on Vimeo.

Under sommaren utvärderar FunkTek Göteborgs Stadsmuseums stadsvandringar. Detta gör vi tillsammans med våra FunkTekpiloter. Det är en väldigt stor utmaning. Vi har än så länge genomfört fyra stadsvandringar och vi har fått jättemycket åsikter, tankar och förslag av FunkTek-piloterna om hur stadsvandringarna kan bli mer tillgängliga.  Under sommaren kommer vi totalt göra sju stadsvandringar och vi har nu två stycken kvar att göra. Tisdag 5 augusti går vi parkvandringen längs vallgraven och onsdag 20 augusti går vi vandringen Hem i Haga.

Ni kanske undrar hur en stadsvandring går till?  Jo, Hanna och Lilian på FunkTek träffar våra FunkTek-piloter 30 minuter innan Stadsvandringen börjar. Vi går igenom hur workshopen ser ut och vad man skall tänka på när man som FunkTek-pilot går stadsvandringen. Vi brukar säga att man skall ta på sig sina tillgänglighets-glasögon och tänka tillgänglighet HELA tiden. Vad som funkar för en själv, vad som är bra, vad som är dåligt och vad som kan göras bättre. Sen går vi stadsvandringen tillsammans med de andra besökarna. Totalt brukar det vara 20-40 deltagare inräknat oss i FunkTek. Vandringen brukar ta lite över en timme. Sen går vi tillbaka till museet, fikar och har en utvärdering. På utvärderingen går vi igenom hur stadsvandringen var. Vad som var bra, vad som var dåligt, vad man kan göra bättre. Vi frågar om man hörde vad guiden sa, om man tyckte att det var långt eller för kort att gå och andra saker.

Vi skriver ner allt som ni FunkTek-piloter säger och sedan utvärderar vi de tankar och åsikter vi fått in tillsammans med Interaktiva Institutet som är samarbetspartner i FunkTek. Under året kommer interaktiva institutet och Funktek ta fram en teknisk lösning som skall göra att det i  framtiden blir lättare att gå stadsvandringar. Nästa år kommer våra funktekpiloter testa den här tekniken och utvärdera vad som är bra eller dåligt med den. Vi kommer också ta fram en metod hur pedagogerna som guidar stadsvandringarna kan göra för att vandringen blir mer tillgänglig.

Tillbaka till bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>