VAD VI ÄN SÅ LÄNGE HAR GJORT I HÖST.

Imorgon tar jag (Hanna) och Lilian semester. Vi kommer åka till USA och med bil åka omkring på västkusten. Vi har ju jobbat hela sommaren med våra FunkTek-piloter med att utvärdera Göteborgs Stadsmuseums stadsvandringar. När vi kommer hem igen skall vi  träffa vår samarbetspartner Interaktiva Institutet för en utvärdering där vi kommer gå igenom vad FunkTek-piloterna tyckte och tänkte om stadsvandringarna. Sen kommer interaktiva institutet försöka hitta en teknisk lösning som gör att Stadsvandringarna blir tillgängliga. Och förhoppningsvis kommer vi testa den här tekniken nästa sommar! Det kommer bli jätteroligt att utvärdera den nya tekniken nästa sommar och  om den funkar på stadsvandringarna.

Just nu håller vi också på att skriva klart vår utvärdering om hur det gick i våra workshops som vi hade med okidoki arkitekter. Under två workshops utvärderade FunkTek-piloterna frågor om tillgängligheten i den nya utställningen Urbanum som skall byggas på Göteborgs Stadsmuseum.

I september har vi också i FunkTek tillsammans med FunkTek-piloterna haft två workshops där vi kollat på tillgängligheten i medeltidsutställningen som heter Porten Mot Väster. Hela den här utställningen skall byggas om men redan nu behöver de som planerar utställningen på museet veta vad som funkar och inte funkar i den gamla utställningen. Vi fick sådan himla bra info från funktek-piloterna om tillgängligheten i utställningen. De pratade om ljuset , som är ganska dunkelt och gör att det blir svårt att läsa skyltar. Om podier som var för höga. Ett jättebra förslag som flera FunkTek-piloter tyckte var att alla föremålen i montrarna skulle ha en kopia på hur föremålet såg ut när det var helt. Eller att det kunde visas med bilder vad föremålen har använts till. Alla tankar som vi fått av FunkTek-piloterna har vi skrivit ner och gett till dem som skall bygga den nya medeltidsutställningen, men också till pedagogerna på museet. Vi väntar spänt om vad som kommer hända med den nya utställningen. Om två år kommer vi i FunkTek börja ha fler workshops om utställningen, och så länge får vi vi hålla ut.

bild på en blå skylt där det står porten mot väster. Skylten är mörk och belyst med svagt ljus

Tillbaka till bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>